Over Hans Barten

6070 Socialmedia foto zw lrt website.jpgHans Barten is een ervaren en veelzijdig fotograaf. Hij werkt in opdracht van media, bedrijven en instellingen en particulieren. Zijn stijl valt te omschrijven als journalistiek-romantisch. Dat betekent dat Hans Barten in zijn foto’s weet te vangen waar het om draait. Daarbij blijft hij altijd oog houden voor het grotere verhaal. Dat is terug te zien in zijn opdrachtwerk. Hij heeft zich als fotograaf gespecialiseerd in de genres portret en landschap.

Tot 2012 maakte Hans Barten meer dan 1100 huwelijksreportages. Door het fotograferen van bruidsparen leerde Hans Barten om te werken onder tijdsdruk en alle weersomstandigheden zonder het contact met de mensen te verliezen. Dit werk, onder soms moeilijke omstandigheden, heeft zijn blik gescherpt. Het heeft Hans Barten gemaakt tot wat hij nu is: een uitstekende fotograaf met oog voor mens en omgeving.

Hans Barten publiceerde diverse fotoboeken. Met zijn laatste boek, getiteld Leste mert, vierde hij zijn 30-jarig jubileum als fotograaf. In dit boek geeft hij zijn kijk op de tweehonderd jaar oude Drutense veemarkt, met haar karakteristieke gebruiken en bezoekers.
Bas van der Hoeven, voormalig redacteur en columnist van dagblad De Gelderlander schreef erover:

“In dit fotoboek is hij er (weer) in geslaagd de mens te ontleden, te fileren. Elke foto opent een wereld, gunt je een blik in ziel en zaligheid van medemensen. Je hoeft het niet te zien, dat heeft Hans Barten al gedaan.”