Over het bedrijf

Hans Barten Fotografie is de naam van het bedrijf waar gewerkt wordt in een team. Zelf fotografeert hij, daarnaast is Jorie Pijfers actief als desk top publisher. Zij verzorgt de opmaak van publicaties en eigen uitgaven zoals boeken en kalenders. Hans Barten Fotografie heeft geregeld plek voor stagiaires. Zij kunnen van Barten het vak van fotograaf leren, maar hem ook assisteren tijdens opdrachten op locatie of in de eigen studio.

Opdrachtwerk en Publiciteit
Fotograaf Hans Barten werkt vaak in opdracht van bladen, bedrijven en instellingen. Zijn foto’s worden gebruikt in publicaties en op websites. Waar woorden soms tekortschieten, maken zijn foto’s direct duidelijk wat voor sfeer er heerst in een bedrijf of instelling. Ook kan Bartens fotografie de tekst juist ondersteunen. Zijn werk is gewild en daarom terug te vinden bij diverse stockbureaus.

Portretten
Als fotograaf is Hans Barten altijd op zoek naar de eigenheid van de mensen die hij voor zijn camera krijgt. Maakt niet uit of het nu een geënsceneerd portret is in de studio of een momentopname tijdens hun drukke werkzaamheden. Hans Barten hij luistert goed naar de wensen van zijn klanten en heeft altijd oog voor het verhaal van de mensen die hij portretteert. Zo slaagt hij er onder alle omstandigheden in om dat in een beeld vast te leggen.

Landschap
Hans Barten woont en werkt in Druten, in het land van Maas en Waal. Dit Gelderse rivierenlandschap met zijn voortdurend wisselende gezicht, boeit hem enorm en inspireert hem ook. Hij heeft oog voor het grootse en het weidse, maar ook voor het intieme en gedetailleerde. Vanuit deze liefde heeft Hans Barten van landschapsfotografie één van zijn specialismen gemaakt.